Biobased bouwmateriaal

De negatieve milieueffecten (waaronder de klimaateffecten) van bouwactiviteiten zijn nog steeds erg groot. Met soms eenvoudige maatregelen die de milieubelasting terugdringen, kan door u gelukkig een groot positief effect worden behaald. Of - om het eens eigentijds te formuleren - u kunt met onze houtbouwsystemen de ecologische voetafdruk van uw nieuwe woning aanzienlijk kleiner maken dan in de bouw helaas nog steeds gebruikelijk is.

ScanaBouw kiest namelijk zoveel mogelijk voor het gebruik van zogenoemde biobased bouwmaterialen. Kort gezegd zijn dat materialen die gegroeid zijn. Hout is daar een goed voorbeeld van, vooral als dat het FSC-keurmerk heeft. Maar ook diverse ecologische isolatiematerialen (zoals bijvoorbeeld houtvezelisolatie of cellulose) die wij toepassen, zijn biobased.

In een aflevering van het televisieprogramma 'Zo kan het ook' wordt dit uitgelegd door de stichting Agrodome en is tijdens een bezoek aan ons bedrijf ook aandacht besteed aan de verschillende houtbouwsystemen van ScanaBouw.